Symptomen

 • Gebruikers worden in oudere versies van Word geconfronteerd met het volgende scherm:

 • Gebruikers van Word 2007 zien naast vertrouwde linten als Start en Invoegen een wel heel verrassend lint:

 • Gebruikers van andere programma’s uit het Office-pakket hebben soortgelijke ervaringen.

Remedie

 • U kunt dit lint negeren en aan het werk gaan totdat het volgende (of een soortgelijk) dialoogvenster verschijnt:

 • Klik op Help mij herinneren. U kunt gewoon doorwerken.

Er worden niet stiekem gegevens naar Microsoft gestuurd en er wordt ook geen extra informatie toegevoegd aan de documenten die u maakt of wijzigt.

Verdieping

 • Het spreekt voor zich dat eenieder die een niet-legale versie van Office heeft ge├»nstalleerd, moreel verplicht is deze van de computer te verwijderen of te vervangen door een versie die wel legaal is. Het de-installeren van Word doet u door in het Windows-menu Start te kiezen voor Configuratiescherm en vervolgens (afhankelijk van de Windows-versie die u gebruikt) voor Software of Progamma’s en onderdelen.
 • Koopt u een computer met een Office-programma dat u gedurende een beperkte tijd (meestal 30 of 60┬ádagen) mag proberen, dan zal het programma na het verstrijken van de proefperiode als illegaal worden gekenmerkt. Tijd om een keuze te maken: de-installeren of een legale versie aanschaffen.
 • Hebt u te goeder trouw een Office-pakket gekocht (bijvoorbeeld bij aanschaf van een nieuwe computer), zoek dan op de Microsoft-site naar ‘rapport over illegale software indienen’. Alleen als u legale software op een cd met ‘edge-to-edge’ hologram instuurt, komt u in aanmerking voor de gratis software. Hebt u een fraai glimmende cd met een in kleur opgedrukt Office-logo, dan verstrekt Microsoft u geen gratis legitieme versie.
 • De waarschuwing die u krijgt, wordt afgegeven door een invoegtoepassing genaamd ‘office genuine advantage add-in’. Net als alle andere programma’s kan ook deze invoegtoepassing onverwacht in de problemen komen. In dat geval verschijnt het volgende dialoogvenster:

 • Verschijnt dit dialoogvenster vaker, dan doet u er goed aan de invoegtoepassing te sluiten.

Tips

 • Hebt u een legitieme versie van Microsoft Office (bewijsbaar, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een sticker op de onderkant van uw laptop) en is dit Office-pakket in het ongerede geraakt? En bent u de installatie-cd’s kwijt? Surf dan naar http://support.microsoft.com/kb/326246. Hier wordt uitgelegd hoe te handelen om de beschadigde software te vervangen door een werkende versie.
 • Neem contact op met de firma of de persoon van wie u het Office-pakket hebt gekocht. Vraag hun/hem/haar u te helpen vaststellen waarom uw Office-versie als niet-legitiem wordt beoordeeld. Oorzaken kunnen zijn:
  • onjuist overnemen van de productcode;
  • ongeldige en/of gestolen productcode;
  • onjuiste installatie.

Zie ook

Genuine Advantage.
Add-in.
Invoegtoepassing.