Symptomen

 • Tijdens het werken in Word bent u bezig met het wijzigen van een Excel-tabelletje in het Word-document (een embedded Excel-object). Plotseling verschijnt deze foutmelding:

 • Wanneer een Excel-bestand buiten Excel om geopend wordt, verschijnt een melding met ongeveer de volgende tekst: ‘Kan het bestand bestandsnaam.XLS (of een van de onderdelen ervan) niet vinden. Controleer of het pad en de bestandsnaam juist zijn en of alle benodigde bibliotheken beschikbaar zijn.’

Remedie

Remedie 1

 1. Werkt u met een embedded Excel-object, klik dan in het hierboven afgebeelde venster op OK. Er verschijnt nu een volgend venster:
 2. Klik ook in dit venster op OK.

Remedie 2

Maak de registratie van Excel ongedaan en registreer Excel opnieuw:

 1. Sluit Excel af en sluit ook alle andere programma’s af.
 2. Kies in het menu Start de optie Uitvoeren.
 3. Typ excel /unregserver.
 4. Klik op OK.
 5. Kies in het menu Start de optie Uitvoeren.
 6. Typ excel /regserver.
 7. Klik op OK.
 8. Start Microsoft Excel.
 9. Sluit Excel weer af.

Verdieping

 • Werkt u met een embedded Excel-object, dan wordt de foutmelding veroorzaakt door de functie AutoHerstel. Deze functie wordt uitgeschakeld voor de duur van de sessie. Zodra u Word weer afsluit en Excel opstart, zult u zien dat AutoHerstel is ingeschakeld.
 • U kunt de foutmelding in de toekomst voorkomen door alle programma’s af te sluiten en Excel te openen. Hier schakelt u met behulp van het menu Extra de invoegtoepassing AutoHerstel uit. Let wel: u kunt dit doen en dan verschijnt de foutmelding niet meer, in deze sessie niet meer en ook in toekomstige sessies niet. Maar het is niet verstandig dit te doen! U wilt immers niet het risico lopen dat u na uren aan een Excel-model te hebben gewerkt, alles kwijt bent omdat Windows het laat afweten.

Zie ook

AutoHerstel.
Add-in.
Invoegtoepassing.
Embedded object.
Windows Registry.
Programma’s registreren.