Symptomen

  • In SharePoint 2010 werkt de gegevensbladweergave niet.
  • SharePoint gebruikers zien een foutmelding ‘De lijst kan niet worden weergegeven in de gegevensbladweergave’ of ‘The list cannot be displayed in Datasheet view’.

Remedie

  • Installeer een 32-bits versie van Office 2010.
  • Het is ook mogelijk Office 2007 te gebruiken.
  • Een derde remedie is het installeren van de 2007 Office System Driver: Data Connectivity Components.

Verdieping

SharePoint gebruikt een Office onderdeel voor het weergeven van het gegevensblad op een SharePoint site. Office 2010 stelt geen 64-bit versie van dit onderdeel beschikbaar. Daarom kan het gebeuren dat een gebruiker van de 64-bits versie van Office 2010 in SharePoint 2010 een foutmelding krijgt wanneer de gegevensbladweergave gebruikt wordt.

U gaat naar de gegevensbladweergave in SharePoint 2010 door naar het tabblad Lijst te gaan en de knop Gegevensbladweergave te gebruiken.

Wanneer een 64-bits versie van Office 2010 niet vereist is om andere redenen, is het voldoende een 32-bits versie hiervan te installeren. Het maakt voor Office over het algemeen niet uit of dit een 32-bits of een 64-bits versie is. Uiteraard kan het besturingssysteem wel gewoon 64-bits blijven.

Als u de 64-bits versie van Office 2010 nodig heeft of geen 32-bits versie kunt lokaliseren, is een andere goede oplossing het installeren van een onderdeel van Office 2007, genaamd ‘Data Connectivity-onderdelen’ of in het Engels ‘2007 Office System Driver: Data Connectivity ‘. U vindt deze software op het online Microsoft Downloadcentrum.