Symptomen

  • Bij het openen van een database in Access 2007 treeft een foutmelding op, de database kan niet worden geopend.

Remedie

Een database die in Access 2010 is gemaakt en nieuwe functionaliteit bevat die in Access 2007 niet voorhanden was, is niet compatibel met Access 2007. Een oplossing is het openen van de database in Access 2010 en het verwijderen van de functies die niet in Access 2007 voorkomen.

Verdieping

In Access 2010 zijn functies opgenomen die niet worden ondersteund door Access 2007. In sommige gevallen opent Access 2007 Service Pack 1 deze databases niet, maar Access 2007 Service Pack wel. In dat geval worden de functies genegeerd of is het in elk geval mogelijk de database te bekijken. Het gebruik van het laatste service pack is dus altijd aan te bevelen.

Mocht dit niet werken, en wilt u een Access 2010 absoluut willen bewerken in Access 2007, dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan het verwijderen van die functies die voor problemen zorgen. Hieronder vindt u er een aantal:

  • Ingestelde sorteervolgorde voor Bosnisch, Chinees, Japans, Kroatisch, Roemeens en Servisch.
  • Access 2010 gegevensversleuteling.
  • Databases met webobjecten en databases die zijn gepubliceerd naar Access Services / SharePoint.
  • Gegevensmacro’s.
  • Berekende kolommen.
  • Formulieren met Access 2010 navigatie-elementen of een web browser control.

Tips

  • Maak een kopie van de database en verwijder hieruit de nieuwe functies. Maak dan een nieuwe, lege database aan en importeer de objecten uit deze kopie (tabellen, formulieren etc.). Sla de nieuwe database met de geïmporteerde objecten op en open hem in Access 2007.
  • Een database die specifieke Access 2007 of hoger functies bevat kan ook niet worden opgeslagen in het oude .MDB formaat. Als u dat toch wilt doen, zult u eerst de nieuwe functies uit tabellen, formulieren of rapporten moeten verwijderen.

Zie ook

Access geeft foutmelding over versie 14.0.0000.0000