Symptomen

  • De gebruiker kan een bestand op SkyDrive/OneDrive wel bewerken in de Word of Excel App, maar niet in Word of Excel op de pc
  • Browser compatibiliteitsproblemen bij het gebruik van SkyDrive/OneDrive.

Remedie

De Office Web Apps werken goed in de nieuwste browsers van Microsoft, Mozilla, Google en zelfs Apple. Enkele dingen werken minder goed. Schakel bij problemen eerst over op de laatste versie van Internet Explorer om te zien of deze het probleem oplost. Zo ja, dan is het hoogstwaarschijnlijk een compatibiliteitsprobleem tussen Microsoft SkyDrive/OneDrive en uw browser.

Verdieping

In de meeste gevallen werkt het opslaan van documenten op Microsoft SkyDrive OneDrive en het vervolgens bewerken van deze documenten in de Office Web App goed. Het kan echter zijn dat u bij het bewerken van het document in de lokale Office toepassing tegen een probleem aan loopt. Volg onderstaande stappen:

  1. Log in op Windows Live, Hotmail of Office.com en ga naar SkyDrive/OneDrive.
  2. Klik naast een op SkyDrive opgeslagen document op het informatiepictogram.
  3. Kies de optie Openen in Word, of Openen in Excel of Openen in PowerPoint.
  4. Als het document wordt geopend in de lokale Office toepassing is er geen probleem. Maar het kan zijn dat onderstaande melding verschijnt:

In dit geval gebruikt u mogelijk een browser die niet volledig compatibel is met Microsoft SkyDrive of de Web Apps. Hoewel Microsoft beweert dat de Office Web Apps werken in alle moderne browsers, blijkt met name het bewerken in de lokale toepassing problemen op te leveren. De afbeelding toont het probleem dat optreedt bij het gebruik van Google Chrome. Wanneer hetzelfde document onder dezelfde gebruikersnaam wordt geopend vanuit Internet Explorer gaat alles goed.

Tips

  • SkyDrive/OneDrive is Microsoft’s gratis opslagsysteem in de cloud. Het is een gratis ruimte die voor elke gebruiker met een Microsoft ID toegankelijk is.
  • Door documenten in Office 2007 of 2010 formaat op SkyDrive/OneDrive te zetten kunnen deze documenten online worden bekeken en bewerkt in de gratis Office Web Apps.

Zie ook

De webapplicaties Word, Excel, PowerPoint en OneNote.