Symptoom

  • De gebruiker wil vanuit de programma’s in Office 2007 of 2010 de bestanden toch opslaan in een oudere indeling vanwege de uitwisselbaarheid met anderen.

Remedie

Stel in dat u standaard uw bestanden wilt opslaan in het ‘oude’ formaat. U doet dat als volgt:

  1. Ga via de Officeknop (2007) of tab Bestand (2010) naar de Opties van het programma.
  2. Kies in categorie Opslaan als standaard bestandsindeling het 97-2003 formaat. In Excel heet dit bijvoorbeeld Excel 97-2003-werkmap (*.xls). Deze indeling is onveranderd gebleven in alle Officebundels van versie 97 tot en met 2003.

Deze instelling is mogelijk in Word, Excel en PowerPoint, voor Access gaat u naar de categorie Populair (2007) of Algemeen (2010) waar u de standaard (lege) bestandsindeling kunt instellen op versie 2000, 2002-2003 of 2007.

Tips

  • Als het maar om een enkele gebruiker in uw organisatie gaat die nog van een oudere Officeversie gebruik maakt, is het wellicht handiger dat die gebruiker in zijn oudere versie de conversietools van Microsoft installeert om ook het nieuwe formaat te kunnen lezen en bewerken.
  • De indeling van Access 97 staat niet in het lijstje van oudere bestandsformaten (omdat Microsoft de bundel Office 97 niet meer ondersteunt). Heeft u toepassingen in die indeling, converteer die dan via een recentere versie naar een formaat dat wel uitwisselbaar is met uw instellingsmogelijkheden.

Zie ook

Bestandsformaten

Compatibiliteitsmodus