Symptomen

  • Informatie bevindt zich in een PDF bestand, maar er moet een Excel werkblad van gemaakt worden.

Remedie

Overtypen is natuurlijk altijd de meest onhandige en tijdrovende oplossing.

Probeer een programma voor het omzetten van PDF bestanden naar andere informatie. Een goed voorbeeld is Able2Extract Professional van Investintech.com. Op de website van de fabrikant kunt u een gratis demonstratieversie vinden. Een volledige licentie kostte op het moment van schrijven $ 129,95. Een versie die 30 dagen geldig is kost $ 34,95.

Verdieping

Met Able2Extract Professional zijn verbluffend goede resultaten te behalen. Natuurlijk worden formules niet automatisch gemaakt. Maar grote hoeveelheden gegevens in tabelvorm zijn wel probleemloos over te halen naar Excel, zodat u ze daarin verder kunt bewerken.

  1. Open Able2Extract Professional.
  2. Klik op de knop Open en open het PDF bestand dat u wilt omzetten.
  3. Selecteer het gebied dat u wilt omzetten of kies All.
  4. Klik op de knop voor het programma dat u wilt gebruiken. Opties zijn onder meer Excel, Word, PowerPoint, Publisher, OpenOffice en HTML.
  5. Kies voor automatische conversie of Custom, waarbij u zelf kolommen en rijen kunt opgeven.

Het resultaat wordt automatisch in Excel geopend. Tekst en getallen worden als zodanig herkend. Als de opmaak niet naar wens is, dan kunt u die uiteraard aanpassen.

Tips

  • Om een Excel bestand als PDF formaat te bewaren (de andere kant op dus) kiest u in Excel 2010 Bestand, Opslaan en verzenden, PDF- of XPS-bestand maken.
  • Om een Excel bestand als PDF formaat te bewaren heeft u in Excel 2007 mogelijk een invoegtoepassing van Microsoft nodig. Kies de Office-knop, Opslaan als, PDF of XPS.
  • Om een Excel bestand als PDF formaat te bewaren heeft u in eerdere versies van Excel een invoegtoepassing van derden nodig, zoals Nitro PDF, PrimoPDF of Jaws PDF.

Zie ook

Hoe maak ik PDF bestanden vanuit Office?

Opslaan naar XPS of PDF.

Wisselen van printer/fax/PDF.