Symptomen

  • U hebt uw vraagtekens bij de uitkomst van een formule en analyseert de situatie. Omdat u elke celverwijzing in de formule in zijn context wilt zien, springt u er met [F5] (GaNaar) heen. Maar na verloop van tijd gaat u zich eraan ergeren dat u na het bekijken van de cel heel wat muisklikken moet spenderen om weer bij de te analyseren formule terug te komen.

Remedie

Ga op de gebruikelijke manier te werk om een deel van een formule in zijn context te bekijken:

  1. Selecteer de formule die u wilt analyseren.
  2. Dubbelklik op deze cel om de formule in de cel te kunnen bewerken, of druk op [F2] om de formule in de formulebalk te bewerken.
  3. Selecteer een celverwijzing in de formule (of een verwijzing naar een bereiknaam of intersectie).
  4. Druk op [Ctrl]+[C] om het geselecteerde deel van de formule te kopiƫren.
  5. Druk op [Esc].
  6. Druk op [F5], op [Ctrl]+[V] en daarna meteen op [Enter].
  7. Verricht uw analyse.
  8. Ga na afloop van de analyse vliegensvlug terug:
  9. Druk nogmaals op [F5] en daarna op [Enter].

Verdieping

Wilt u een celverwijzing in een formule in zijn context bekijken, selecteer dan het betreffende deel van de formule. Druk op [Ctrl]+[C] om dit deel te kopiƫren. Druk vervolgens op [Esc] op de bewerk-modus te verlaten. Druk op [F5] (Ga naar) en op [Ctrl]-[V] (Plakken). Druk tot slot op Enter. Excel verplaatst de celwijzer naar de gewenste cel. Zolang u de functietoets [F5] niet nogmaals gebruikt, kunt u met [F5]+[Enter] heel snel terugspringen naar de cel met oorspronkelijke formule.

Zie ook

Functietoets F5.

Formules evalueren.