Symptomen

  • Uit grotere hoeveelheden cijfers wil de gebruiker maar van enkele getallen een grafiek laten zien.

Remedie

Selecteer alleen die cellen die de waarden bevatten die in de grafiek vertegenwoordigd moeten zijn. Zie de werkwijze hieronder.

Verdieping

Voorbeeld: in de rechterfiguur hieronder zijn alleen de kwartaalcijfers van de regio’s West en Zuid in de grafiek opgenomen, en niet alle regio’s zoals in de linker figuur.

Twee werkwijzen zijn mogelijk om dit voorbeeld te realiseren:

  • Selecteer de cellen in de rijen 1, 3 en 5 (dus ook de cellen met de tekstlabels). Zo’n multi-selectie maakt u door het indrukken van de [Ctrl]-toets bij elke selectie die u toevoegt. [Shift]+[F8] mag ook: druk deze toetscombinatie in na de eerste selectie (in de statusbalk verschijnt dan de melding ‘Toevoegen aan selectie’) en voeg er de andere twee selecties aan toe. Maak nu meteen uw grafiek, bijvoorbeeld met de knop (wizard) van de werkbalk, of via Invoegen, Grafieken, Kolom.
  • Maak eerst de grafiek door heel het cellenbereik (alle regio’s) te selecteren en de kolomgrafiek voor alle regio’s te maken. Selecteer in de grafiek de reeks (één van de kolommetjes aanklikken is voldoende) die u niet wilt zien, en druk op [Delete]. Haal zo ook de andere reeks weg die u niet wilt tonen.

Zie ook

Grafieken.