Symptomen

  • Gebruikers zijn gewend aan Word en hebben er een flinke ervaring in opgebouwd. Maar bij het bewerken van teksten met hun favoriete Outlook-programma lijkt het alsof ze twee linkerhanden hebben.

Remedie

Gebruik in Outlook tot en met versie 2003 onderstaande stappen om Word als e-maileditor in te stellen:

  1. Start Outlook.
  2. Kies Extra.
  3. Kies Opties.
  4. Klik op de tab van het tabblad E-mailindeling.
  5. Zet een vinkje bij de optie Microsoft Office Word 20xx gebruiken voor het bewerken van e-mailberichten.

Verdieping

Natuurlijk bent u tevreden met Outlook. De functionaliteit die het programma biedt is uitstekend. Maar de editor: het onderdeel van Outlook dat u in staat stelt teksten te bewerken. Schakelen tussen de HTML-editor en de editor die alleen tekst aankan? Dat is toch niet meer van deze tijd! Gebruik daarom Word als uw e-mail-editor.

In Outlook 2007 en 2010 is de mogelijkheid om Word als e-maileditor te gebruiken verdwenen. Dat komt omdat Word hier standaard de e-maileditor is! Microsoft was het blijkbaar met ons eens. U hoeft overigens Word niet te installeren. Als u alleen Outlook 2007 of 2010 heeft, en geen MS Office, worden toch onderdelen van Word geïnstalleerd voor het maken en bewerken van e-mailberichten.