Symptomen

  • In de ene werkmap is een cel of een bereik gekopieerd, maar het lukt niet deze gegevens in een andere werkmap te plakken. 

Remedie

  1. Sluit de werkmap waarin u de gegevens wilt plakken (de doelwerkmap).
  2. Sluit de Excel-instantie (het Excel-programma) waarin deze werkmap geopend was.
  3. Kies in de Excel-instantie waarin de bronwerkmap is geopend Bestand, Openen (of de equivalente opdracht in uw Excelversie) en open de doelwerkmap.
  4. Kopieer het gewenste bereik in de bronwerkmap.
  5. Plak de gegevens in de doelwerkmap.

Verdieping

  • Opent u twee werkmappen met behulp van het Excel-menu, dan is er maar één Excel-programma actief op uw computer. Beide werkmappen maken gebruik van dit ene Excel-programma, en communiceren dus prima met elkaar.
  • Opent u Excel via het Start-menu, opent u een werkmap, start u Excel nogmaals via het Start-menu en opent u weer een werkmap, dan is de situatie anders. Er zijn dan twee Excel-programma’s actief op uw computer: twee Excel-instanties. Die communiceren niet zo goed met elkaar: het plakken van formules vanuit de ene naar de andere werkmap is daar een voorbeeld van.

Tips

  • Wilt u herhaald een aantal formule-bereiken omzetten in vaste waarden, dan kunt u misschien handig gebruik maken van dit ‘nadeel’. [Ctrl]+[V] in de tweede Excel-instantie werkt dan immers als Plakken Speciaal, Waarden.

Zie ook

Excel-instanties.

Ctrl+C en Ctrl+V.

Bewerken, Plakken Speciaal, Waarden.