Symptoom

De gebruiker wil commentaar leveren op de PowerPoint presentatie van een ander, of commentaar in een presentatie verwerken.

Remedie

PowerPoint heeft geen functie voor het bijhouden van wijzigingen, zoals Word. Maak in plaats daarvan gebruik van de functies voor opmerkingen in PowerPoint 2002 en hoger.

  1. Kies Invoegen, Opmerking om een nieuwe opmerking toe te voegen aan de dia.

Verdieping

Een geplaatste opmerking krijgt een pictogram. Hoewel de opmerking niet aan tekst te koppelen is, kunt u de positie van het pictogram wel wijzigen door het te verslepen met de muis. Door op het pictogram te klikken maakt u de tekst van de opmerking zichtbaar. Door op het pictogram te dubbelklikken kunt u de opmerking bewerken.

Door te rechtsklikken op het pictogram maakt u opties zichtbaar voor het bewerken van de opmerking, het kopiëren van de tekst naar het klembord, en het verwijderen van de opmerking.

Een werkbalk Redigeren is toegevoegd vanaf PowerPoint 2002. U maakt deze werkbalk indien nodig zichtbaar via de optie Beeld, Werkbalken. De balk heeft onder meer knoppen voor het toevoegen, bewerken en verwijderen van een opmerking, maar ook voor het weergeven of verbergen van alle opmerkingen en voor het navigeren door alle opmerkingen op een dia.

Andere versies

In PowerPoint 2007en hoger  gebruikt u het tabblad Controleren in het lint.

Met de knop Markeringen weergeven maakt u commentaarmarkeringen zichtbaar of onzichtbaar.

Gebruik de knoppen Nieuwe opmerking en Opmerking bewerken om een opmerking toe te voegen of te bewerken.

Via opties onder de knop Verwijderen kunt u de huidige opmerking verwijderen, alle opmerkingen (markeringen) op de huidige dia verwijderen of alle opmerkingen in de presentatie verwijderen.

Met de knoppen Vorige en Volgende navigeert u door de opmerkingen op een dia.

Tips

  • U kunt zoveel opmerkingen aan een dia toevoegen als u wilt.
  • Druk opmerkingen af door in het dialoogvenster Afdrukken een vinkje te plaatsen bij de optie Opmerkingen en inktopmaak afdrukken.
  • De initialen van de auteur worden in een opmerking opgenomen. Deze initialen kunt u wijzigen onder Extra, Opties, Algemeen.

Zie ook

Wijzigingen bijhouden.