Symptomen

  • U wilt aan het publiek een samenvatting meegeven van de presentatie.
  • U wilt aantekeningen bij de presentatie afdrukken.
  • Via een lijst van dia´s weet u waar verborgen dia´s in de volgorde staan.
  • Een presentatie moet worden afgedrukt op transparante sheets (om te presenteren met een overheadprojector).

Remedie

Via het menu Bestand, Afdrukken zijn er diverse mogelijkheden om een presentatie te printen (zie de figuur hieronder). In PowerPoint 2007 kiest u eerst de Office-knop om naar Afdrukken te gaan.

In het scherm kunt u onder meer kiezen welk presentatieonderdeel u afgedrukt wilt hebben.

  • Kies in de eerste vervolgkeuzelijst of u alle dia’s wilt afdrukken, de huidige dia, of een selectie.
  • Kies in de tweede vervolgkeuzelijst hoe u de dia’s afgedrukt wilt hebben: op een volledige pagina, op notitiepagina’s met ruimte voor de notities, of in een overzicht. U kunt hier ook hand-outs af laten drukken, waarbij meerdere dia’s op een enkel vel passen.
  • Onder Instellingen kiest u verder voor enkel- of dubbelzijdig afdrukken en in kleur of juist niet..
Afdrukken in PowerPoint 2007 en hoger

Andere versies

Afdrukken in PowerPoint 2000-2003

Verdieping

Uw dia’s kunnen vanzelfsprekend worden afgedrukt, bijvoorbeeld om er sheets voor een overheadprojector mee te maken. Het is bovendien prettig als u uw toehoorders aan het eind van (of tijdens) de diashow een hand-out kunt geven van de gebruikte dia’s. Laat deze vermenigvuldigen bij een drukker.

Tips

  • Mocht u tekst willen toevoegen aan de dia’s in de hand-out, dan kunt u dat het beste doen in de Notitiepagina-weergave (die zit in het menu/tabblad Beeld, er is onderaan het venster geen knop voor zoals voor de andere weergaven). Dat is een oneigenlijk gebruik van de Notitiepagina’s omdat die oorspronkelijk zijn bedoeld om aantekeningen voor de presentator op aan te brengen: de spreker heeft op die manier een leidraad voor tijdens de lezing/presentatie. Maar de afgedrukte Notitiepagina’s zijn ook prima als hand-out te gebruiken.
  • De tekst van de Notities bij de dia’s verschijnt overigens ook in andere weergaven, namelijk in een paneel rechtsonder. Door de grenzen van dit paneel te verslepen ontstaat zoveel ruimte als u wilt.