Symptoom

  • In het ontwerp van een presentatie zijn verborgen dia´s opgenomen. U wilt die tijdens de diavoorstelling aan het publiek tonen.

Remedie

Er zijn diverse manieren om een verborgen dia te laten zien, waarvan we de belangrijkste hier noemen.

  • Via het nummer van de dia, gevolgd door [Enter] (dat werkt voor alle dia´s tijdens een presentatie, dus ook voor verborgen dia’s).
  • Via de Navigator of het scherm Alle dia’s. Als u tijdens de presentatie op [Ctrl]+[S] drukt, ziet u een venster waarin alle dia’s worden weergegeven. Hier kunt u een dia selecteren en er naartoe gaan.
De Navigator van oudere PowerPoint versies
Het venster Alle dia’s van de nieuwe PowerPoint versies

Andere versies

In PowerPoint 2007 en hoger ziet u tijdens de presentatie linksonder een halftransparant snelmenu. Klik op de optie voor de inhoud (soms moet u nog kiezen voor Ga naar dia). Hier ziet u alle dia’s.

Tips

  • Om een verborgen dia te tonen volgens de eerstgenoemde methode, moet u wel de volgorde en nummers van de dia’s goed in het hoofd of op papier hebben: dat kan bijvoorbeeld met een overzichtlijst of een notitie-afdruk of scenario voor de spreker.
  • U kunt overwegen om een object met een hyperlink in bepaalde dia’s op te nemen. De hyperlink kan desgewenst naar een ander deel van de presentatie springen.