Symptomen

 • U wilt een dia als grafische afbeelding opslaan, bijvoorbeeld om in een handleiding te gebruiken.

Remedie

Een presentatie kan op verscheidene manieren opgeslagen worden. Eén van de manieren is het opslaan als afbeelding. Het is niet onmiddellijk duidelijk, maar u hoeft niet alle dia’s als afbeelding op te slaan. Eén kan ook.

 1. In PowerPoint 2016 en hoger (Office 365) kiest u de Bestand, Exporteren, Bestandstype wijzigen. Selecteer het gewenste bestandstype, wij zouden kiezen voor PNG, en klik op Opslaan als.
 1. PowerPoint vraagt u nu of u Alle dia’s wilt opslaan of Alleen deze.
 1. Maak uw keuze en sla het grafische bestand op.

Andere versies

 • In PowerPoint 2010 kiest u de tab Bestand, Opslaan en verzenden, Bestandstype wijzigen. Selecteer dan het gewenste bestandstype en klik op Opslaan als.
 • Onderstaand de stappen voor PowerPoint 2000-2003:
 1. Gebruik in de presentatie de dia die u als afbeelding wilt opslaan. Deze stap kunt u overslaan als u alle dia’s in de presentatie wilt opslaan (zie punt 6).
 2. Open het menu Bestand, Opslaan als.
 3. Selecteer achter Opslaan als een bestandsformaat, bijvoorbeeld JPEG-indeling (*.jpg).
 4. Typ achter Bestandsnaam een bestandsnaam. Standaard biedt PowerPoint als bestandsnaam de naam van de presentatie aan.
 5. Klik op Opslaan.
 6. Op het scherm verschijnt een dialoogvenster met de vraag of u elke dia in de presentatie wilt opslaan. U klikt op Ja als u dit inderdaad wilt, maar u klikt op Nee als u alleen de huidige dia wilt opslaan.
 7. Afhankelijk van uw keuze verschijnt een melding dat de opdracht is uitgevoerd. Als u gekozen hebt om alle dia’s op te slaan als afbeelding, dan heeft PowerPoint een map aangemaakt met daarin alle afbeeldingen.