Symptoom

  • U wilt een presentatie opslaan in PDF formaat, om deze te kunnen delen met anderen zonder dat zij PowerPoint nodig hebben.

Remedie

  • Kies in de nieuwste versie van PowerPoint, zoals geleverd in Office 365, Bestand, Exporteren, selecteer indien nodig de optie PDF- of XPS-document maken en klik op de knop PDF of XPS maken.
  • Kies in oudere versies zoals PowerPoint 2010 Bestand, Opslaan en verzenden, PDF- of XPS-document maken.
  • Sla het PDF bestand op schijf op.

Tips

  • Een PDF-bestand is nog verder te beveiligen door er een wachtwoord voor openen of bewerken op te zetten. Helaas kan dit niet vanuit PowerPoint. Wel kunt u een PDF editor zoals Adobe Acrobat of Nitro PDF gebruiken om de PDF te beveiligen.
  • Heel oude versies van PowerPoint, zoals 2000 of 2003, kunnen niet direct PDF bestanden maken. Hier kunt u een printerdriver voor het maken van PDF bestanden inzetten. Werkt u met een moderne Windows versie, dan heeft u zo’n printerdriver wellicht al in de vorm van Microsoft Print to PDF.